Så har det med söndagen avslutat årets marknad. Till största delen en helg i regnets tecken, men det rådde ändå ingen brist på besökare. Idag så blev vädret stabilare och en strid ström av besökare hittade både till museet och till våra maskiner på marknadsplatsen.
 
Några besökare strosar runt bland våra traktorer...
 
Självklart lockade det en och annan intresserad att stanna och titta på vår marknadsplats på torget.
 
 
 
 
 
 
Inte bara traktorer stod där utan även andra maskiner från mueumet.
 
 
Grabbarna funderade en del på vad den där "lådan" kunde vara för något. Skoter var nog det sista som de skulle ha gissat på.
 
Marknaden var naturligtvis mer än bara traktorer :)
 
Imorgon så drar den igång, årets stora marknad.
1986 ordnades den första marknaden och har sedan dess arrangerats den 3:e helgen i Juli. Marknaden är välbesökt med mellan 30 000 - 40 000 besökare varje år.
Denna marknad så hittar ni Holgers traktormuseum på plats på torget med en 5-6 traktorer. Välkomna att besöka oss där.
Museet håller öppet i vanlig ordning under marknadsdagarna mellan kl 10.00-18.00
 
Vi har haft en sval start på sommaren. Kall nordlig luft tillsammans med en massa regn har inte direkt gett någon större sommarkänsla. Gästerna i museet har ändå strömmat in. Bussturer, turister och andra besökare har tittat runt bland alla våra maskiner.
Nu har sommarvärmen äntligen kommit. Med morgondagen så startar vi marknadsveckan med allt vad det innebär. Mer folk i rörelse, olika aktiviteter under veckan och på torsdagen så startar själva Överkalix marknad. Vi kommer att finnas på torget i Överkalix under marknadsdagarna med 5-6 traktorer att titta på. Museet håller öppet som vanligt och önskar gamla som nya besökare välkomna in!