Även om den känns längre bort idag då snöflingorna singlade rätt så tätt, så här på morgonkanten.
Ändå så märks det att vi har slutet på april. Snön är nästan borta, bara skuggigare partier och uppskottade högar är kvar. Vatten i dikena och storspovar trippar runt på åkrarna som ligger bredvid museet.
Tjälen ligger kvar i marken, nåt som syns tydligt under alla maskiner. Marken är upphöjd och däcken nere i gropar. Gräsmattan är blöt, mjuk och som vanligt spärrar vi av området, så att ingen kör sönder marken.
 

Nife

Glasblåsar grill

I gamla tider var det vanligt att glasblåsaren lagade sin mat i hyttan. Det gick till så att han blåste upp en skål med skaft o lade i exempelvis en bit fläsk. i den flammande ungen grillades eller stektes maten och åts direkt ur glaset.

Vårt glasbruk har tagit fram idén och utformat en glas blåsar grill i eldfast Nife-glas. Meningen är att man skall kunna grilla eller steka små vickningsrätter i blåsorna. Gästerna får varsin glasblåsar grill att grilla något gott i (vid stkning av ägg bör något fett finnas i glasets botten). Äpplen stekta i glasblåsar grill blir mycket läckra.

Glasblåsargrillen är en gammal idé i ny utformining. Den är även dekorativ i sammband med den öppna spisen i hemmet eller sportstugan.

Tillverkas av

JUNEBOLAGET

Vid dess glasbruk i Ruda

 

 

(bilder kommer på denna sk. grill)