Nya fräscha skyltar med aktuell information finns nu kring museet.
 
 
 
Midsommarafton i Överkalix är en dag för entusiaster. Sväng gärna förbi traktormuseet när ni kommer till Överkalix med era bilar!
Obs: Bilutställningen är mellan 10-16 (tryckfel på affischen).
 
1944, den 14 februari störtade ett flygplan i skogarna kring Överkalix under en navigeringsflygning. I haverirapporten står det att flygplanet hade startat tillsammans med sju andra plan och har troligtvis under en molngemomgång kolliderat med marken. Trots att man satte in omfattade spaningar så hittades planet först 1948, av en jägare. Flygplanet hade legat på höger sida, propellern låg 6 m bakom motorn, vänster vinge låg framför/utefter flygplanskroppen medan höger vinge hade varit lindad kring ett träd. Sjärtpartiet hade slungats framåt, sittrummen var helt ihoptryckta och det hade brunnit. Besättningen omkom omedelbart.
 
En tragisk historia. Under årens lopp så har delar från flygplanet allt eftersom plockats bort från olyckplatsen och idag finns det inga rester av olyckan kvar. Däremot så har vi i museet några små förvridna plåtdelar från olycksplanet och även en kopia av haverirapporten, där man utförligt kan läsa vad som hände, eller vad man tror hände med flygplanet eftersom planet försvann och återfanns först efter 4 år.
 
 
 
 
 
Haverirapporten om flygolyckan.
Före helgen fick vi levererat en traktor till reparation i verkstaden.
 
 
 
 
Igår var det så äntligen 1 Juni och vi öppnade upp för sommaren. Redan på öppningsdagen hade vi några museumsbesökare och vi har fortsatt idag med några till gäster.
Vi hälsar alla nya och gamla besökare välkomna till en ny säsong hos oss.
 
 
Dagens första besökare kom från Norge på sina mc. Holger som precis hade kört igång åkgräsklipparen tog en paus för att starta upp en Case till sina besökaren förtjusning som dokumenterade den manuella starten med hjälp av veven och körningen med rasslande hjärnhjul, på sina mobiler.