Museet rymmer inte bara traktorer utan även en massa andra maskiner och föremål. Ett av de mer ovanliga föremålen i museet är denna. Kan någon gissa vad det är för något?


Och svaret får ni här...............Denna tvättvagga kommer från Holgers eget hem. Man använde den på så sätt att man fyllde vatten i bunkan, sköt vaggan åt sidan och la ner klädesplagget/plaggen. Sen gungade man vaggan fram och tillbaka så att tvätten rumlade runt och blev tvättad. Under senare år så fäste man dit mangeln som man använde för att pressa ur vattnet.
Det är inte underligt att fergusons traktor har fått det folkkära smeknamnet "Grålle". De är lätt igenkända med sin gråa färg.

Det här är en Ferguson TE-D20

Vem skulle inte vara stolt över att säga att man äger en Porsche.......... denna traktor är en Porsche Diesel Junior med en cylinder. Den är tillverkad i Tyskland kring början av 60-talet.

Instrumentbrädan är lite enklare än den motsvarande som finns i bilarna...
På Tv8 hemsida i motorprogrammet Gran Turismo, säsong 1 och i del 2 så kan ni se ett repotage från Holgers Museum och ett traktorrally med denna Porsche.
http://www.tv8play.se/play/235749/
Förutom driften av museet så fortsätter arbetet i företaget och på söndagseftermiddagen anlände två nya betesputsar i märket Kellfri.