Återkommer med information/historien gällande den övre motorcykeln, den har varit med om en hel del innan den hamnade på sjöbotten o slutligen här vid traktormuseumet
 
en vacker regnbåge som under kvällen natten visade sig.
Överkalix Centrum,Bränna. Vy sett från Brännaberget.
Ett av de föremål som man hittar utanför museet är en Ljungmans bensinpump av modellen Star 76.
 
Jacob Ljungman bildade 1924 AB Ljungman Plåt- och järnindustri som helt inriktade sig på att tillverka utrustning till bensin- och oljeindustrin. De första mätkärlen sköttes med handpumpar men i och med deras Starserie som kom ut 1934, så hade man ett mätkärl som drevs med eldrivet aggregat.
Star 76 började man att tillverka kring 1950.
 
 
 
Nu är vi inne i maj och det är mindre än en månad kvar till säsongsöppnande. Dagarna går åt till att gå igenom maskinerna, ladda batterier och starta motorerna. Vi brukar under vår/sommaren starta upp traktorerna
1-2 gånger, för att motorerna ska hålla sig i brukbart skick. Annars så är risken stor att de rostar ihop, speciellt de som står utomhus året om.
 

 
Varje vår så ser det ut som att traktorerna ska sjunka ner genom marken, men allteftersom tjälen går ur marken och den torkar upp så återgår allt till det normala igen. Men nog var det djupa spår under denna traktor i år.
 
 
 
Väldigt djupa....
 
 
Holger tillbringar många dagar med att starta upp sina traktorer. Observera plåtburkarna som är placerade på traktorernas avgasrör. Perfekta lock, så att det inte regnar in.
 
 
Ytterligare en traktor startas upp, till lilla Agnes förtjusning.
 
 
 
 
Det mesta av snön är nu borta, kvar finns bara lite rester från hopskottade snöhögar.
 
 
Fast man är en liten tjej på bara 1 år, så är det spännande att få gå runt kring alla traktorer.