BM10
 
 
 
 
 
 
 
 
En fin midsommarafton har snart passerat.
 
För 4:e året i rad så arrangerades en populär bilutställning inne centralorten Bränna. Nya människor bakom utställingen fr.o.m. i år och mer arrangemang runtomkring med fokus på nöjen för både stora och små. Vädret stod på arrangörernas sida och molen drog undan så att solen kunde titta fram.
Överkalix är en ort där det alltid varit ett stort intresse för gamla stora bilar från landet USA. På dagens Midsummer Meet så kunde man hitta bilar från olika länder, även om de stora amerikanarna dominerade.
 
 
Inne i själva muséet finns det mycket att titta på. Traktorer självklart, men även diverse andra motordrivna ting som båtmotorer och motorcyklar.
Men glöm inte bort att ta en titt mot väggarna, där hittar ni många saker som tillhörde den gamla bondekulturen... eller bara gamla och roliga.
 
 
 
 
Motorkraft och manskraft...
 
 
 
 
Vi kommer att presentera lite olika fordon eller saker från muséet, under sommarsäsongen.
 
Först ut blir BM-Victor 230 från 1959 som är ett av de senaste tillskotten kring museet. När den kom hit i våras så var traktorn matt röd med rost lite här och var. Nu uppmålad i mörk grön, så ser den ut som en helt ny traktor.
 
 
 
 
Nybeställda originaldekaler.
 
 
 
 
 
 
 
För en lite lyxigare känsla så kan man komplettera med en snygg klädsel till sitsen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I lördagens helgbilaga så kan du läsa ett fyrsidigt repotage om museet.
 
 
 
 
Idag så öppnar vi för sommaren 2013.
 
Vi önskar alla nya besökare välkomna hit till oss och välkommen åter till våra tidigare gäster.